top of page

Dette trenger du å vite før du reiser

Hvordan komme seg dit

Du kan fly til Banjul, hovedstaden i Gambia. I turistsesongen desember- april kan du velge mellom mange flyselskaper: Brussels Airlines, Vueling, Tap Portugal, Air France og Lufthansa, for å nevne noen. Bestiller du i god tid, oppnår du en grei pris. Et tips for alle bestillinger, sjekk ut ventetid og tid for ankomst, noen ganger ankommer du på ny dato.

Å bo og å leve i Senegal er rimelig. Men drivstoff er ikke billig i Senegal heller. Taxituren fra flyplassen is 50 000 senegal CFA eller ca. 77 Euro. Dette er pr tur , ikke pr person, så det lønner seg å være mer enn en person som reiser. Vi møter deg på flyplassen, bare la oss vite når du lander.

Nb! Grensen mellom Gambia and Senegal stenger rundt kl. 19. Hvis du trenger en overnatting i Gambia, fortell oss og vi kan hjelpe deg med å organisere det for deg.

 

Sikkerhet

Det er generelt trygt å være turist i Senegal. Landet har hatt fred og politisk stabilitet i mange år. Det er likevel noen uavklarte spørsmål mellom nord og sør Senegal og det har av og til forekommet uroligheter i grenseområdene til Mali eller Guinea. Dette er langt unna og vårt område er fredelig og trygt. Folk er åpne og vennlige og ønsker ofte å slå av en prat. Med vanlig, god fornuft som turist, vil du ikke oppleve problemer, ei heller ikke tyveri og ran.

 

Visa, pass, reiseforsikring

For norske statsborgere er det for tiden nødvendig med et visumstempel fra den senegalesiske ambassaden i Banjul, Gambia eller på flyplassen i Dakar ved ankomst. I Gambia må du  beregne en dag i Banjul for å ordne med dette. Ankommer du en fredag, får du ikke ordnet med visum før på mandag, så planlegg reisedatoene. Vi kan hjelpe med å bestille overnatting, om det er behov for det. Vi møter deg på flyplassen og akkompagnerer deg til ambassaden.

Visum er ikke nødvendig for EU borgere. Men du trenger passet ditt lett tilgjengelig da vi reiser gjennom flere kontrollposter fra Gambia til Senegal. Det er et godt råd å ta med fotokopi av de første sidene i passet ditt. Skulle du være så uheldig å miste det, blir det mye enklere å få et midlertidig pass.  

Alle reisende må ha egen, gyldig reiseforsikring, da gjestestedet ikke står ansvarlig for sykdom, tyveri og tap av gjenstander og valuta eller flyselskapenes endringer. 

 

Helse

Vaksine mot Gul feber er påkrevet. 

Noen vaksiner er anbefalt, men her har du rett til å velge:

• Hepatite A og B

• Boost av Tetanus/stivkrampe

• Drikkevaksine mot kolera. Eller du styrker eget microbiota ved ekstra inntak av probiotica en måned før du reiser. 

Kontakt nærmeste reiseklinikk/www.reiseklinikken.no i god tid før du skal reise.  

NB! Husk å ta med det gule korte/vaksinekortet når du er ute og reiser.

 

Malaria

Malaria medisin er nødvendig, selv om  det i sesongen November – Mai er lite mygg. Men det er ikke å anbefale å ta sjanser.

Alle rommene er utstyrt med myggnett.

Valuta

Valutaen i Senegal er senegalesiske franc, CFA.  For tiden er 1.000 CFA ca 15 norske kroner.

NB! Det er Euro som er gangbar valuta i Senegal! Dollar funker ikke. Valutakursen mot Euro er stabil, 100 Euro til 65 000 CFA. Vi anbefaler at du tar med deg cash. Det er ikke enkelt å ta ut mer Euro, det involverer en 2 timers tur til og fra fylkeshovedstaden. Du kan betale hele oppholdet via bank før du reiser, slik at du ikke må ta med deg for mye cash. 

Det er enkelt å veksle Euro til CFA i de fleste butikkene i landsbyene. Våre ansatte hjelper deg gjerne. 

 

Annet

Hvis du har behov for spesielle ting, må du ta dette med deg. Du er ute på den afrikanske landsbygda uten store supermarked og spesialbutikker. Informer oss om du er vegetarianer, trenger glutenfri diett eller har spesielle allergier. Ta med deg det som er absolutt nødvendig for at du skal få et bekymringsfritt opphold. 

Ta med ei lommelykt og et godt leselys, best er solardrevet lampe.

Land og klima

Senegal ligger i Vest Afrika med en kystlinje på 600 km mot Atlanterhavet. Gjestehusene Sesi Boubak og Sempe Thiékét er i  Casamance, et grønt og frodig område i sørlige Senegal. Hvis du ser på et kart, vil du se Gambia slynge seg inn i landet  og mer eller mindre deler nord og  sør. Landet har omtrent 14 mill innbyggere og mange etniske grupper og språk, og wolof er fellesspråket . Senegal ier også et fransktalende land, men de tette etniske båndene til Gambia gjør at mange også snakker engelsk. Islam er hovedreligion siden12. århundre, men det er ingen konflikter mellom Islam, Kristendom eller andre religioner. Her er det godt naboskap, barna går på de samme skolene og naboer deltar i hverandres feiringer. 

Casamance er et landbruksområde, her dyrkes ris, bønner, frukt og grønnsaker. Fiske spiller en svært viktig rolle, det samme med dyrking av peanøtter, cashew nøtter og i det siste en voksende turisme. 

Hovedstaden Dakar nord er absolutt verdt et besøk. Men du trenger tid, da det er en lang reise. Snakk med oss og vi kan fortelle deg om steder verdt å besøke.  

Klima

Senegal har et  sub-tropisk klima. I sør er det grønt og frodig, i nord mye tørrere. Regntiden er fra  juni til oktober. Temperaturen er ganske stabilt mellom 24-30 grader, men det er selvsagt variasjoner.  Desember-februar har deilige kjølige netter. Morningene kan noen ganger kjennes litt kjølige ut, så fleecejakke el.l. er godt å pakke med. 

bottom of page